Reseptit

Albert – kaurahiutaletta voit hyödyntää monin tavoin, kokeile ja ihastu!

 

Gluteeniton
luomukaurapuuro

• yhtä kaurapuuroannosta kohden tarvitset:
• 1 dl Hinkkalan gluteenitonta
luomukaurahiutaletta
• 2-2,5 dl maitoa tai vettä

Ohje:

Kuumenna maito tai vesi kiehuvaksi
kattilassa. Lisää kaurahiutaleet nesteen
joukkoon. Keitä puuroa n 5 minuuttia koko ajan
kevyesti hämmentäen. Hauduta hetken aikaa
kannen alla ilman lämpöä. Mausta halutessasi
suolalla. Tarjoile marjojen ja/tai voisilmän kera.

Mustikkapiirakka

Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2 dl kaurajauhoa.

Hinkkalan pehmeän
gluteenittoman kaurahiutaleen saa jauhettua nopeasti esimerkiksi blenderissä tai sauvasekoittimella jauhoksi. Kokeile!
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
Päällys:
Mustikoita ja murutaikinaa
Murutaikina:
50 g voita
1 dl sokeria
1 dl kaurajauhoa
1 dl kaurahiutaleita

Ohje:
Sekoita sokeri ja pehmeä voi. Lisää muut
ainekset ja sekoita. Kaada taikina
voideltuun piirakkavuokaan. Levitä pinnalle mustikoita tasaisesti. Tee murutaikina; nypi pehmeä voi, sokeri ja
jauhot. Ripottele seos marjojen päälle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Tarjoile vaniljavaahdon tai- jäätelön kera.
Pirteää lisämakua saat esimerkiksi pihlajanmarjoista!

Mustikkainen
kauratuorepuuro

• 1 dl Hinkkalan Kartanongluteenitonta
luomukauraa
1 dl luomujogurttia tai -raejuustoa (tai muuta
luomumaitovalmistetta )
1 dl vettä
mustikoita (tai muuta marjaa )

Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Anna vetäytyä jääkaapissa yön yli.
Koristele puuro mustikoilla ja makeuta hunajalla.
Mausta kanelilla ja mintun lehdellä. Nauti!